Wanneer schakel je de bedrijfsoefentherapeut in?

Wat je helaas vaak ziet, is dat organisaties hun mensen niet goed instrueren over het ergonomische gebruiken van werkomgevingen. Als dit wel gebeurt, dan nemen de medewerkers vaak niet de tijd om hun eigen werkhouding kritisch te bekijken en te luisteren naar de ergonomie adviezen die gegeven worden. Door bijvoorbeeld  de hele dag op een stoel te zitten die niet kan kantelen, creëer je statische belasting. De hele dag vastzitten in één houding veroorzaakt al snel klachten.”

Dit gebeurt zowel op plekken waar medewerkers een vaste werkplek hebben, als op kantoren waar volgens HNW gewerkt wordt. Wat je vaak ziet bij flexwerkplekken, is dat men geen tijd neemt om ’s ochtends wanneer ze een werkplek uit hebben gekozen, de stoel en tafel op de juiste hoogte in te stellen.

De bedrijfsoefentherapeut begeleidt dit proces om tot een optimaal gebruik van de aanwezige ergonomie te komen.

 

Waarom kiest u voor WerkhoudingBewust?

WerkhoudingBewust stuurt aan op verantwoordelijkheidsgevoel en bewustwording van de werknemer ten aanzien van eigen gedrag in werkplek, werkwijze, werkdruk en werktijd. WerkhoudingBewust is uw betrouwbare partner in het op de juiste wijze voorlichten van uw medewerkers. WerkhoudingBewust denkt altijd met u mee om tot een zo gunstig mogelijke oplossing te komen voor werkplekgerelateerde vraagstukken.

 

Kan een workshop, voorlichting of training ook een andere tijdsduur krijgen dan staat aangegeven?

Ja, WerkhoudingBewust kan elke workshop, voorlichting of training inkorten. Bijvoorbeeld als u graag uw medewerkers in hun lunchpauze voor 1 uur een voorlichting over bukken en tillen wilt geven, is dat een mogelijkheid. Of u wilt bijvoorbeeld de training over stressmanagement in het teamoverleg inpassen.

 

Wat betekent het nieuwe werken (HNW)?

Uitgaande van de werknemer: HNW is het plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken ondersteund door moderne (mobiele) technologie zoals flexplek, tablet, in de cloud werken. Uitgaande van de werkgever: HNW is resultaatgericht werken, waar je maar wilt, wanneer je dat wilt.

 

Krijgt WerkhoudingBewust commissie bij advisering over kantoorinrichting?

Nee, WerkhoudingBewust kiest ervoor onafhankelijk te zijn in hun advies. Wij ontvangen geen commissie of provisie van meubelleveranciers.